Medaljregn på UJV-SM i bänkpress 2023

Medaljregn i Hallsberg 2023

Rekorddeltagande från Täby

Täby AK kunde mönstra på 13 st tävlande och 18 starter på detta SM som innehöll alla bänkklasser förutom klassisk bänkpress för seniorer. Det vill säga att tävlingen bestod av ungdom, junior och veteran klassiskt och utrustat samt senior utrustat. Täby hade deltagare i alla klasser och medaljregnet ville aldrig sluta. Samtliga resultat hittar du i SSFs databas men i korthet kom alla hem med en eller flera medaljer! Det blev 12 guld, 3 silver, 2 brons och 8 (åtta!) svenska rekord samt två stycken Nordiska rekord för Täby AKs bänkpressare.

Samtliga resultat i klassisk bänkpress och utrustad bänkpress samt uppdaterade Svenska rekord

Ungdom – framtiden är redan här

På ungdomssidan så sopade båda våra damer Tyra Hermander och Freja Bengtsson hem guldet i klasserna -57 respektive -76 med 70 kg och 80 kg. Det var fin och taktisk lyftning som kunde avslutas med relativt komfortabla tredjelyft och båda gick 3/3. På herrsidan så debuterade både Ivan Kostiuk och Wiking Olofsson på nationellt mästerskap. De vann båda två guld och slog de svenska och nordiska rekorden i sina respektive klasser -53 och -120 kg. Ivans rekord blev dessutom Svenskt juniorrekord i -53 klassen, bra jobbat av en ungdom på dryga 47 kg. Riktigt kul att kolla på och grattis till fina prestationer! Dagens bästa firande bjöd Wikings hejaklack på. Det innebär nu att Täby AK lyftare innehar 5 st Svenska ungdomsrekord i klassisk bänkpress.

Junior – favoriterna höll för trycket

I junior hade vi våra lyftare som vid det här laget är riktiga bänkrävar, Emil Lundgren (-74) och Hilma Vesterberg (-63). Båda sopade hem sina klasser med varsitt guld och Emil gick 2/3 och Hilma 3/3 och de slutade på 180 respektive 100 kg. Det innebar årsbästa för Hilma med mer i tanken. Hilma vann även bästa lyftare för damer och Emil 2a bland herrarna så de är inte bara starka i sina egna klasser.

Veteran – gammal är äldst

Täbys veteraner är många och flitiga på att tävla och här hade vi hela 7 starter i den klassiska lyftningen utspridda över M1-M4. De som deltog var Simon Kuru, Rolle Bengtsson, Robert Davidowicz, Jannika Ingersdotter, Annika Lindroth, Britten Fernström och Kenneth Ekborg. Här blev det guld och svenska rekord för Britten och Kenneth. Robban tog hem guldet med en fin bänk på 167.5 kg. Jannika och Annika tog varsitt silver medan Simon och Rolle knep varsitt brons.

Utrustat – nu snackar vi riktig bänkpress

I den utrustade lyftningen hade vi 5 stycken atleter som alla dubblerade från det klassiska: Britten Fernström, Rolle Bengtsson, Robert Davidowicz, Emil Lundgren och Hilma Vesterberg. Britten saknade tyvärr motstånd men gillar att slå sig själv så här blev det svenskt rekord redan i andra lyftet och sen en ytterligare finputsning i 3dje. Britten åkte således hem med nya svenska rekord i både utrustat och klassiskt. Hilma smällde också till med svenskt juniorrekord på 132.5 och vann ett till guld och är nu klar för landslaget i bänkpress både klassiskt och utrustat. Rolle fick nöja sig med silver efter ett riktigt bra försök på guldet i tredje bänken på 197.5 kg som var sååå nära. Emil knep bronset i utrustat med en 190 kg bänk. Robban avslutade storstilat med att vinna öppna klassen som veteran och slå det svenska rekordet med en bänk på 235 kg och åkte hem med två guldmedaljer och ett rekord, bra helg!

Vill du också bli ett monster i bänkpress eller styrkelyft? click for gainz

Category:
Referat Tävling Uncategorized Ungdom

Leave a Comment