VM i Bänkpress: Två guld och ett silver till våra Täby-lyftare

Hilma och Emil världsmästare i Bänkpress

Nya framgångar på Bänk VM i Sydafrika

Lite sent som vanligt kommer här en liten rapport om Täby AKs lyftare som deltog på VM i Bänkpress i Sydafrika som gick av stapeln 20-27 Maj. Från Täby AK så representerade Emil Lundgren och Hilma Westerberg Sverige och som vanligt gjorde de på bästa sätt. Emil tävlade i klassisk bänkpress -74 och Hilma i båda klassisk och utrustad bänkpress -63. Detta VM täckte alla klasser från ungdom till veteran och både Emil och Hilma deltog i juniorklassen.

Emil var först ut och efter en bekväm ingång på 182.5 så gick han på 190 i andra. Vikten kom upp fint och segern var säkrad redan här. I tredjelyftet med guldmedaljen säkrad gick Emil på juniorvärldsrekord, 200.5 kg. Tyvärr fick Emil här re-rack signal och tvingas lyfta ut stången två gånger och fick inte med sig lyftet till slut. Grattis ändå till en fin skalp till bänk-CVt. Värt att notera att hans resultat hade räckt till silver i seniorklassen så vi ser fram emot fler spännande år som junior för Emil. Emils recap och lyft.

Hilma började också klassiskt och här blev det lite spännande. Hilma tog ledning i första med sin öppning på 90 kg. I andra satte hon 95 kg och det hade räckt till seger då hennes motståndare från Storbrittannien, som vägde in tyngre, gick på 95 kg i tredje och hade behövt minst 97.5 kg. I tredje lyftet gick Hilma på 97.5 som kom upp och hon säkrade guldet med några kilos marginal. Hilma tävlade även i utrustade bänken men här strulade det lite med tekniken och bedömningarna kring djupet på armbågarna där man som tittare har lite svårt att hålla med domarna. Hursomhelst så fick Hilma med sig ett lyft på 115 kg och knep därmed silvret. Grattis Hilma! Hilmas recap och lite film.

Båda två blev dessutom tredje bästa juniorer i herr respektive damklassen så jag hoppas dom ändå är riktigt nöjda även om man alltid vill ha mer! Bra kört.

Category:
Uncategorized

Leave a Comment