Veteran EM 2023 Budapest

Rapport från Veteran EM

Täby AK hade hela fem lyftare med på Veteran EM i Budapest, flest av alla klubbar i Sverige. Räknade inte någon annan som hade mer än två deltagare. Dessutom hade vi flera lyftare som valde att inte vara med. Här kommer iallafall en något sen rapport från tävlingarna där Lars och Sofia Rudin, Jessica Jading, Åsa Blomgren samt undertecknad, Fredrik Correa deltog.

Sofia Rudin

Sofia började riktigt bra och hade efter bänken 5/6 godkända lyft efter missat PB försök i böjen men tangerat PB i bänk. Tyvärr hände något i marken och trots en normal värmning satt ingångsvikten fast. Knäckande men stabil böj och bänk bådar gott för nästa tävling. Bara att bryta ihop och komma igen.

Lars Rudin

Lars gasade på bra och tog PB i alla lyft och totalt och slutade 8a i sin första internationella tävling. Totalen landade på 515 kg, PB med hela 22.5 kg. Totalen fördelade sig 190 (+10), 110 (+5) och 215 (+7.5) och Lars var riktigt nöjd efteråt, med all rätt! grattis.

Jessica Jading

Jessica som gjort flera VM och EM tidigare prickade formen riktigt bra. PB i böj med 10 kg och tangerat bänk PB satte henne i en stark position inför avslutande favoritlyftet. Här gick hon på Europarekord i andra marken och satte 170.5. Världsrekordförsöket i tredje lyftet var inte långt borta, 176.5 kg kom upp men tyvärr inte i godkänd stil. Rejält total PB med 15.5 kg, 3dje plats totalt, seger i mark, svenskt rekord och europarekord är dock inte fy skam. Starkt jobbat!

Åsa Blomgren

Åsa kom i bra form. Hon bommade tyvärr ingång i böjen men höjde ändå och satte lyft två och tre enl plan och det blev böj PB. Hon följde upp med PB i bänken också och sen strax under PB i mark nr 2. I sista marken gick hon för bronset i totalen och höjde till ett rejält mark PB men missade tyvärr vilket trots allt blev ett total PB och nytt svenskt rekord i -69 M2. Grattis till 4dje platsen, rekord och alla PBn!

Fredrik Correa

Själv slarvade jag bort formtoppen med lite för hård träning inför tävlingen men lyckades ändå få med mig fler kilon än jag trodde dagarna innan. En underkänd tredje böj och slarvig tredje bänk där jag slog i racket gjorde att det såg lite mörkt ut. Blev lite för trött och svag i sista marken där det blev en misslyckad chansning på mark-silvret vilket gav 6/9 godkända lyft och 665 kg totalt. Räckte bara till en 10e plats men fick bli bästa svensk på poäng, en liten tröst.

Category:
Referat Tävling Uncategorized

Leave a Comment