U/J-SM 2022 i Örebro – vilket event!

U/J-SM 2022 i Örebro – vilket event!

Täby AKs ungdomar kom taggade till Örebro

Det var ett stort gäng Täby AK atleter som deltog på ungdoms- och junior SM 2022 i Styrkelyft och Bänkpress i Örebro. Täby AK låg i topp i antalet deltagare trots att vi hade fler som kvalat som inte kunde vara med. Kul med stark återväxt! Totalt 8 st starter i styrkelyft och 4 st i Bänkpressen. Styrkelyftet gick över 3 dagar, torsdag till lördag och Bänkpressen på söndagen. Örebro Kraftsportsklubb är ju vana arrangörer och eventet var kanon. Det gjordes också en proffsig stream som går att se i efterhand på SSFs kanal på Staylive.

Vill man bara spana in resultat och placeringar görs det enklast via online.styrkelyft.se som vanligt.

Resultat

Det går ju inte att återge en tävling så här kort i text så se det som ett utdrag med highlights.

Torsdag

Ida-Therese Lindeberg (J -57) var först ut och sopade banan med konkurrenterna med en PB total på 392.5 kg (+17,5kg) och passade på att slå juniorrekorden i böj och mark. Tyvärr en underkänd böj annars hade vi kanske också fått se ett nytt seniorrekord i tredje. Ett till SM guld för vår IT!

Fredag

George Maric (J -66) gjorde sin andra tävling någonsin och kunde putsa på sina PB från februari med 175 i knäböj (+5 kg), 105 i bänk (+5 kg) och 200 i mark och 480 kg totalt (+10 kg). Med dessa siffror knep George ett silver med mersmak. Höll ögonen på George, med lite mer träning och rutin kommer det hända grejer här framöver! 500+ är runt hörnet.

Tyra Hermander börjar bli rätt rutinerad gjorde sitt andra ungdoms SM. Denna gång i en viktklass högre än senast, ungdom -57 kg. Hon fick jaga en 3 år äldre konkurrent och gjorde det förtjänstfullt även om det inte räckte hela vägen. Med en knäböj på 110, bänkpress på 67.5 och marklyft på 117.5 samlade hon ihop 295 kg, ett PB med 35 kg! Det räckte till ett silver och här kommer Tyra slakta framöver. Vi ser fram emot att se en 300+ total nästa gång.

Erica Myhrberg som också är rätt ny på att tävla gjorde sin andra tävling i och med detta SM. Erica tävlade i samma klass som Tyra. Erica gjorde en fantastisk insats trots en del nervositet såklart. På hennes första tävling i februari 2022 landade totalen på 217.5 kg och nu flög den upp till 255 kg med 25 kg PB i knäböj, 7,5 kg i bänkpress och en 5 kg i marken. 37.5 kg PB! Grattis till fin prestation!

Nyfiken på att testa styrkelyft eller bara att träna på en atletklubb. Läs mer om sporten eller kolla upp medlemskap.

Freja Bengtsson (U -76) var likt Tyra i fight om guldet med en 3 år äldre motståndare. Hon öppnade starkt och ledde efter en böj på 120 kg. Freja drog sen ifrån i bänken efter ett tävlings PB på 90 kg! Tyvärr räckte det inte men trots att Freja var en bit ifrån sin vanliga markform så missade hon bara guldet med ynka 5 kg. Så grattis till silver med mersmak och fint PB. Precis som många andra ungdomar ska det bli kul att följa Freja när hon växer in i klassen då hon har många år som ungdom kvar.

Freja Falk (U -84 kg) som gjort en hel del tävlingar nu levererade bra och tangerade sitt böj PB, slog PB i bänk med +7.5 kg och tangerat PB i mark vilket gav ett total PB med 10 kg (285 kg). Grattis till PB och stabil insats!

Lördag

Isak Lindquist (U -105kg) hade en stor grupp med bra motstånd och gjorde en riktigt fin prestation. PB i knäböj (192.5 kg) och tangerat PB i bänkpress för att avsluta med ett rejält PB i marklyft 220 kg (+12.5 kg). I marken finns många kilon kvar att hämta. Det blev såklart ett total PB med 547.5 kg (+17.5 kg). Starkt jobbat och grattis!

Lukas Broström (U -59 kg) avslutade styrkelyftandet för Täby AK. Likt Tyra och Freja fick han jaga en sista-års ungdom men gjorde det förtjänstfullt. Trots att han senaste tävling var så nyligen som 4 veckor sedan och att han där tog PB med 30 kg så lyckades han putsa till sin total ytterligare och landade på 322,5 kg med PB i både knäböj och bänkpress. Grattis till silver och PB så ser vi fram emot nästa tävling.

Jag var tyvärr inte på plats för bänken på söndagen så har inte järnkoll och resultaten är inte ute än på online så det får bli ett senare referat isåfall. Grattis Emil Lundgren till bänk-guldet iallafall!

Bra jobbat allihopa!

Next up är Serie 1. Let’s go!

Category:
Referat Tävling Uncategorized Ungdom