Täby Atletklubbs representanter på klassiska SM i styrkelyft och bänkpress

Tiden är kommen! Denna vecka drar, för första gången sedan 2019, SM i klassiskt styrkelyft och bänkpress igång. Täby AK kommer i år att representeras av tre lyftare, två styrkelyftare och en bänkpressare. Stor variation i ålder och tävlingserfarenhet. Detta kommer minst sagt att bli spännande!

Simon Cahling -74kg Styrkelyft

På lördag kl 15.00 ställer sig Simon Cahling på tävlingsflaket för tredje gången. Trotts sin låga tävlingserfarenhet besitter han redan en storslagen titel. Hösten 2021 vann Simon sitt första junior-SM med en total på 602,5kg. Jag kan tack vare en säker källa avslöja att han kommer göra slarvsylta med sin gamla total nu på SM. Med en bakgrund inom amerikansk fotboll besitter Simon en fysik och styrka utan dess like. Han är endast 23 år fyllda och har precis startat sin nya idrottskarriär. Han säger själv att han är nervös och pirrig, samtidigt som han är galet redo att få lyfta på samma scen som några av världens bästa lyftare. Det här kommer att bli så fett Simon!

Emil Lundgren -74kg Bänkpress

Första lyftare från Täby att inta SM-scenen är Emil Lundgren på Torsdag kl 11.00. Ungdomsvärldsmästare med ett ungdomsvärldsrekord i bänkpress. Inte så illa för en kille som endast tävlat i 2 år. Hans motstånd är inte riktigt det lättaste dock, en annan världsmästare med världsrekord. Trotts detta är jag helt övertygad om att Emil kommer att pressa tokiga vikter. Emil säger själv att han är otroligt glad att äntligen få tävla på ett senior-SM efter att de två senaste han varit kvalad till blivit inställda på grund av pandemin. Nu kör vi Emil!

Ellinor Svensson -84kg Styrkelyft

På Lördag kl 10.00 kliver en av de mest erfarna lyftarna jag känner upp på scenen, Ellinor Svensson. Med sina 10 år i sporten så är hon även favorittippad att ta hem årets mästerskap. Efter en tredjeplats på EM i vintras så låter det ju ganska troligt i mina öron. Ellinor har lagt ribban högt inför SM, den som har haft ögonen öppna på hennes instagram vet att hon har lyft en del galna vikter på träningarna senaste veckorna. Ellinor lovar att kämpa ihjäl sig för att sätta ett nytt total-PB (vilket då också kommer att bli ett nytt svenskt rekord) Heja, heja Ellinor!

För den som vill följa SM live och vill veta mer så tycker jag denne ska kolla in förbundets hemsida. Där finns länkar till stream, startlistor med mera! Och för den som vill veta mer om Täby AK och våra lyftare så rekommenderar jag varmt att kika in på vår instagram eller ännu bättre, klicka omkring här på hemsidan.

Category:
Tävling

Leave a Comment