Täby AKs ungdomsgrupp gasar in i 2022!

Täby AKs ungdomsgrupp gasar in i 2022

Ungdomsgruppen gasar vidare!

Under ledning av Emil Lundgren så drar det nu igång en ny termin för ungdomsgruppen. Gruppen har växt och upplägget har successivt anpassat för att ge alla möjlighet att träna så sin nivå. Nu under våren 2022, med start 15/1 så kommer man träna i 2 grupper, en träningsgrupp och en tävlingsgrupp för dom som redan kommit igång med att tävla. Som ni minns hade vi ju en hel hop ungdomar med på SM i Nässjö som tog medaljer och slog rekord.

Man kan numera träna i ungdomsgruppen 1, 2 eller 3 dagar per vecka vilket kostar 700, 1050 eller 1300 kr per termin. Vill man som nybörjare träna 3 ggr per vecka så är man alltså med i grupp 1, 2 och 3 enl. nedan. För de som vill tävla tillkommer även medlemskap i föreningen á 800 kr per år tills året man fyller 18 då man betalar som vuxen 1600 kr. Vill du veta mer eller anmäla dig så ta kontakt med Emil. Alla är välkomna från 12 år och uppåt!

Ramschema

TidGruppTräning
Må 17.30-191Styrkelyft – nybörjare
Må 19-20.30TävlingStyrkelyft – tävlingsgrupp
Ons 17-18.302Styrkelyft – nybörjare
Ons 18.30-20TävlingStyrkelyft – tävlingsgrupp
Lör 13-143Bänkpress – nybörjare
Lör 14-15TävlingBänkpress – tävlingsgrupp

Om verksamheten

I ungdomsgruppen fokuserar man såklart på baslyften och teknik i knäböj, bänkpress och marklyft. Att lära sig tekniken i dessa övningar är något man har igen oavsett vad man gör i framtiden. Det är bra träning för andra sporter men också egen träning för hälsan i framtiden.

Emil Lundgren är av våra mycket duktiga unga lyftare med fokus på bänkpress. Han blev för stark för sitt vanliga gym och hittade som tur var Täby AK. Emil började tävla och har sedan med raketfart slagit alla möjliga rekord. Han vann hösten 2021 VM i bänkpress I Litauen. Inte nog med det men han tog då även världsrekord för ungdomar -74 kg med hela 180.5 kg på stången. Detta resultat slog han dock kort därefter slog på SM i Nässjö och rankas som en av våra bästa svenska bänkpressare även i seniorklassen trots att han fem år kvar som junior. Emil är väldigt intresserad av att lära ut och vi kommer nog få se flera utvecklas till bänkpress-monster i ungdomsgruppen.

Vi önskar ungdomsgruppen och Emil en härligt säsong 2022 och ser fram emot att se gruppen utvecklas!

Category:
Allmänt Tävling Träning Ungdom

Leave a Comment