Täby AK rivstartar 2022 med härlig serietävling

Täby AK rivstartar 2022 med härlig serietävling

Serie 1 – serietävlingen som försvann

Serie 1 blev ju inställd men efter lite om och men så blev det ändå en kvalomgång för rankning och kval. Täby AK som länge siktat in sig på lördagen 5/2 och alltid planerar i god tid körde då på som planerat. Riktigt bra deltagare och trots lite sena avhopp så mönstrade vi på 4 st bänkare och 22 styrkelyftare idag. Extra kul att många fick göra tävlingspremiär efter lång corona-väntan. Hade några starka comebacker också som var väldigt kul! Försökte länge hålla koll på alla PB, inofficiella rekord m.m som slogs men gav upp halvvägs in i tävlingen då allt tutande blev mig övermäktigt och jag dessutom försökte klova samtidigt. Ber om ursäkt om jag har missat någon bravad, fyll på i kommentarerna isåfall!

För dig som inte har koll på styrkelyft så kan du läsa på lite om själva sporten här och om att tävla för Täby AK här.

Bara bänk – inte så bara!

Täby AK har ju blivit en riktig bänk-klubb och trots lite avhopp fick vi se bra riktigt lyft. Åsa Blomgren värmde upp inför veteran EM i Vilnius med en fin 70 kg bänk. Ludvig Gislason var tillbaka på flaket efter 3+ års paus och fick till 135 kg, bara 7.5 kg från sitt all-time klassiska PB som dessutom gjordes i en viktklass högre. Bådar gott för resten av året, välkommen tillbaka Ludde! Jannika höll igen lite idag men är alltid stabil och säker och satte alla tre lyft och slutade på 62.5 kg. Emil Lundgren avslutade showen med en 180 kg, endast 0.5 kg under sitt egna världsrekord i ungdom -74 kg.

”Dagens ungdom alltså” – på Täby AK är den STARK!

Inte för att vara dryg men våra ungdomar är bättre en era ungdomar ;-). Ungdomsgruppen jobbar på stenhårt med sina ledare Sophia Granstad och Emil Lundgren. De har bra närvaro, tränar på riktigt bra och är framförallt väldigt noga med sin teknik och de bjöd både på väldigt fina lyft. Inte nog med det, vi fick se att par riktiga krigarlyft där det inte lämnades många gram i tanken också så pannben finns det här med. Här regnade det PB så jag tappade helt kollen. Lukas Broström drog till med 5 st PB och putsade till totalen med 70 kg sedan i KM i december. Tyra Hermander gick en viktklass högre idag än tidigare men slog det svenska rekordet i knäböj där ändå (inofficiellt) och fick till tävlings PB i alla sina lyft och totalt. Freja Bengtsson som missade toppningen pga sjukdom levererade riktigt bra och bjöd på väldigt teknisk lyftning och PB i bänk och mark på på 82.5 respektive 137.5 kg. Freja Falk missade PB försök i tredje böjen men fick sätta PB i bänken med ett av dagens bästa krigarlyft! Matilda Peiró mosade också ALLA sina PB och putsade totalen med 22.5kg! Lovisa Alsaker drog även hon till med PB i bänk, mark och totalt trots missar i alla tredjelyft så här kommer det smälla till bra igen kommande tävling. Erika Myhrberg gjorde sin första tävling och imponerade med ett jättehopp på nästan 20 kg efter första marken, missa andra på ett riktigt krigarlyft men sen komma tillbaka i tredje och dra upp 105 kg. Väldigt starkt! Isak Lindquist gjorde 530 kg, +15 kg från sitt tävling PB på SM i November så här går det också fort framåt.

60 år skillnad i ålder från yngsta till äldsta på flaket idag

Det var inte bara ungdomsgruppen som tävlade idag även om de tog mycket plats, med all rätt. Vi har ju andra ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner som visade framfötterna idag och bjöd på lyftarfest. George Maric gjorde tävlingsdebut och fixade kvalgränsen till både JSM och Öppna SM i -66 kg med 9/9 godkända lyft och 470 kg, stort grattis! Karim Rabhi som varit aktiv i styrkelyft ett bra tag smällde till med PB i alla lyft (9/9) och totalt och såg ut att ha en hel del kvar i tanken. Veteranen Lars Rudin som tävlat för en annan klubb gjorde sin första tävling för Täby AK och slog till med PB i böj, mark och totalt. Simon Kuru som debuterade fick med sig 7/9 lyft och en stabil total så här kommer det nog hända grejer framöver. Britten Fernström mosade som vanlig rekord till höger och vänster med inofficiellt svenskt rekord i böj, världsrekord i bänk och europarekord i mark. En helt vanlig dag för Britten helt enkelt. Störst arbete idag utförde nog Per Holmberg med sin rackhöjd 26 i böjen och Per imponerade med sin mark på 180 kg som M4 trots tävlingsuppehåll i över 2 år!

Många nya ansikten

En till ny Täbylyftare är landslagsaktiva veteranen Jessica Jading, välkommen till Täby AK! Jessica slog sin total från VM 2021 med 22.5 kg så det får man väl vara nöjd med, eller hur? riktigt bra mark och PB i tredje med 172.5 kg. En annan veteran på hugget var Annika Lindroth som tävlat i många år. Hon fick till en total en bit över sin senaste total från i höstas så vi hoppas på ännu fler kilon under 2022. Avslutningsvis två debutanter i seniorklassen, Roj Sotis och Niclas Englesson. Roj fick till en riktigt fin serie på 262.5-172.5-215 trots en missad bänk och en mark. Här kommer det nog komma en riktigt grymt total när rutinen är uppe och marken lossnat. Niclas satte 8/9 vilket är starkt i en premiär och hade två riktiga krigarlyft i marken och här finns det mycket att hämta i totalen under 2022 för båda herrarna.

Årets sämsta styrkelyfts-film

Vi har ju ibland filmat och klippt ihop serietävlingarna. Pga av tidsbrist skulle det inte bli av idag men lite spontant slängde jag upp en laptop som bråkade något enormt och tillslut filmades det men tyvärr utan ljud. Ber om ursäkt för kvalitén men gillar man tunga lyft på stumfilm så kan du se nästan hela tävlingen här. Nästa gång vi ses på serie är det riktig serie i maj och då troligtvis med publik och massa fler rekord och PB. Tills dess får ni alla träna på. Tack för idag alla lyftare, domare och funktionärer för en härlig tävling!

Håll utkik efter Täbylyftare under våren 2022

Vårens tävlingar där vi kan få se Täby AK lyftare är som följer:

> Veteran EM, Vilnius (8-13 mars)

> Öppna SM, Piteå (24-27 mars)

> Student SM, Falun (30 april)

> Ungdoms och Junior SM i Örebro (5-8 maj)

> Serie 2 Täby AK (14 maj)

Bli medlem

Category:
Referat Tävling Ungdom

Leave a Comment